Ontspanningsmassage & Reiki

Kom helemaal tot rust met een ontspanningsmassage met Reiki.

Reiki betekend “Universele levensenergie.”
Reiki is een holistische natuurgeneeswijze. Dat wil zeggen dat reiki op alle 5 de holistische niveaus doorwerkt.
• Fysiek – het lichaam
• Emotioneel – de emoties
• Mentaal – gedachten en overtuigingen
• Energetisch – de energie huishouding
• Spiritueel – de kern, jouw zijn!


Energiebanen in ons lichaam zijn verbonden door knooppunten, chakra’s. Wanneer zich blokkades in onze energiebanen vormen, door stress, spanning, emotie, ziekte, etc … kunnen zich ongemakken voordoen op alle 5 de niveaus.


Bij het geven van Reiki, extra energie, wordt het zelfhelend vermogen gestimuleerd. Het hersteld de balans tussen lichaam en geest, heft blokkades op die zich hebben gevormd in de energiebanen en bevordert volledige ontspanning.

Een ontspanningsmassage werkt relaxend en zorgt ervoor dat je je op alle niveaus; fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel beter voelt.
Een massage heeft een gunstige invloed op het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. Regelmatige massages verhogen je immuunsysteem omdat het aantal bloedcellen in je lichaam toeneemt.
Een massage zorgt voor het afvoeren van afvalstoffen en het activeren van de bloedcirculatie en stofwisseling.


Een ontspanningsmassage met Reiki vermindert stress en verhoogt het geluksgevoel, je lichaam en geest komen even helemaal tot rust!

In mijn praktijk geef ik ontspanningsmassage in combinatie met Reiki. We beginnen met een gesprek, leren elkaar een beetje kennen en komen we met onze energie in het hier en nu. Dan mag je je ontdoen van je kleding, ondergoed blijft aan, en ga je rustig liggen op de behandeltafel. Ik begin met het masseren van de rug, daarna de benen, vervolgens het gelaat en sluit ik af met het masseren van de voeten. Tijdens het masseren pas ik Reiki toe. Na de massage drinken we ons een glas water of een kop thee en praten we nog even na.

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan gerust contact met mij  op door middel van een appje of mailtje.

“What you think, you become. What you feel, you attract. What you imagine, you create.”

– Buddha –